KUVO

KUVO (Kunstzinnige Vorming) is een samenwerkingsverband van alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs in Woerden.  KUVO verzorgt al meer dan 70 jaar de kunst- en cultuureducatie voor leerlingen van 4-18 jaar op de scholen in de gemeente Woerden en werkt hierbij samen met tientallen culturele partners, waaronder ook grote namen zoals het Nationaal Ballet, het Metropole Orkest, de Nationale Opera.  Kuvo realiseert een kunst- en cultuureducatieprogramma voor 10.000 kinderen en jongeren, zowel onder als na schooltijd.

Hierdoor maken kinderen structureel kennis met podiumkunsten, erfgoed, beeldende kunst, poëzie en muziek en gaan ze ook actief aan de slag met de diverse disciplines. We maken kinderen bewust van hun creatieve vermogens en de (historische) omgeving, stimuleren zelfvertrouwen, vindingrijkheid en talentontwikkeling. Dat is een investering in onze samenleving.

Educatie in kunst en cultuur is onontbeerlijk voor de kennis en persoonlijkheidsvorming van kinderen en hun voorbereiding op een snel veranderende en innovatieve samenleving. Wanneer u op de link klikt, wordt u doorgelinkt naar een informatieve video over KUVO https://vimeo.com/131754855  en naar de website waarop veel informatie te vinden is. http://www.kuvolokaal.nl/primair-onderwijs/programma/

Dit schooljaar werkt de Notenbalk op verzoek van KUVO mee aan het ontwikkelen van een digitale leerlijn voor muziek. Dit gebeurt in samenwerking met  Blink Uitgevers, een jonge uitgeverij met een passie voor kinderen en onderwijs en het Koninklijk Concertgebouw.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.