Groep 1 & 2

Leerlingen in onze kleutergroepen leren al spelend aan de hand van thema’s. Sommige thema’s zijn seizoensgebonden en komen elk schooljaar terug (bijvoorbeeld ‘nieuw schooljaar’, ‘herfst’, ‘sinterklaas’, ‘Kerst’ etc.) Andere thema’s worden één keer per twee jaar ingepland, bijvoorbeeld ‘bouwen’, ‘winkel’, ‘dierentuin’, ‘communicatie’…. Alle thema’s worden ingevuld door gebruik van de methode ‘Kleuterplein’ en de creativiteit van de leerkrachten. De thema activiteiten zijn gericht op alle leergebieden.

Naast taal- en rekenontwikkeling liggen er extra accenten op de leergebieden motoriek, creativiteit (spel, drama, muziek en handvaardigheid) en emotionele en sociale ontwikkeling. Zo spelen de kinderen elke dag buiten of binnen in de gymzaal en zijn er binnen elk thema (fijn)motorische activiteiten. De kinderen krijgen de ruimte hun eigen creativiteit te ontwikkelen door spel in de themahoek en drama activiteiten of tijdens muziek en handvaardigheid activiteiten. Onder andere aan de hand van de methode ‘de Vreedzame School’ wordt aandacht geven aan de sociale en emotionele ontwikkeling van jonge kinderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Laatste berichten uit groep 1 & 2

  • Bezoek Catharijneconvent

   Bezoek Catharijneconvent

   Dinsdag 6 maart zijn de kleutergroepen naar het Catharijneconvent geweest. Het was eigenlijk een klein schoolreisje. Het was een bezoek in het kader van het thema feest. We hadden een brief gekregen van Engel, die woont in het museum. We kregen opdrachten en daarna gingen we de verjaardag vieren van Engel.... …Lees verder »
  • Kerstfeest bij de kleuters 2017

   Bekijk hier de Video. Lees verderLees verder »
  • Voorlezen.

   Voorlezen.

   Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van de bovenbouw traditiegetrouw voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw. Dat was ook dit keer weer een zeer geslaagde activiteit. De kinderen van de bovenbouw krijgen de tijd om het voorlezen voor te bereiden en de kinderen van de onderbouw mogen hun eigen lievelingsboek... …Lees verder »
  • Kleutermusical 2017 (The movie)

   Lees verderLees verder »
  • Film dansdag

   Film dansdag

   Lees verderLees verder »
  • Een tuintje op het kleuterplein

   Vandaag zijn de kleuters druk bezig geweest om een mooie bloemen- en kruidentuin rondom de grote boom te maken. We hebben geleerd dat je eerst moet schoffelen en daarna een gat moet graven, dat was heel zwaar maar gelukkig kon Fedor goed helpen. Daarna hebben we wat tuinaarde met vitamine... …Lees verder »
  • Winkel van Sinkel

   Winkel van Sinkel

   Donderdag 3 februari mochten wij met alle kleuters genieten van de mooie theatervoorstelling ‘ Winkel van Sinkel’. Tijdens de voorstelling was er veel te horen, te zien en vooral te zingen! Lees verderLees verder »
  • Kerstknutselen

   Kerstknutselen

   woensdag 14 december is er in de kleutergroepen weer heel hard gewerkt aan mooie werkstukken voor kerstmis. Dank aan alle ouders die hebben meegeholpen ! Lees verderLees verder »
  • Sinterklaas

   Sinterklaas

   Ook dit jaar heeft de Sint de Notenbalk bezocht. Vol verwachting klopte het hart van alle kinderen. Iedere groep heeft een leuke activiteit bedacht voor de Sint. Er waren dansjes, toneelstukjes, gedichten, liedjes enz.  Kortom het was weer ouderwets gezellig. Lees verderLees verder »
  • Kinderboekenweek kleuters en groep 3

   De Kinderboekenweek dit jaar gaat over opa’s en oma’s. Dus nodigden wij opa’s en oma’s uit om op school voor te lezen. Dat werd een groot succes! De groep 1,2 en 3 hadden allemaal een aantal opa’s en oma’s die een klein groepje kinderen boeken voorlazen. Sommige kinderen hadden hun lievelingsboek meegenomen van... …Lees verder »