Groep 3

We gaan dit jaar veel leren.

Rekenen:

Aan het eind van groep 3  moet een kind kunnen rekenen tot 20. Dit betekent dat ze de getallen tot 20 vlot kunnen opnoemen. Maar ook dat ze vanaf een getal onder de 20 “omhoog en omlaag ” kunnen tellen en het op een getallenlijn kunnen plaatsen. Ze kunnen optellen en aftrekken tot 20. Daarbij mag het kind gebruik maken van de verliefde harten en de splitsbloemen. Ook gaan we aan de slag met klok kijken en is het de bedoeling dat de leerlingen de hele en halve uren kennen.

Taal / lezen:

In groep 3 worden alle letters aangeboden zodat de leerlingen aan het eind van het jaar als streefniveau AVI E3 kunnen lezen. Onze methode doet dit door het zingend lezen aan te bieden en gebruik te maken van onder andere connect-rijtjes en voor-koor-door lezen. Op deze manier proberen we voldoende tempo in het lezen aan te brengen en ook zoveel mogelijk foutloos lezen aan te leren.

Bij spelling is het de bedoeling dat de leerlingen de klankzuivere woorden kunnen schrijven. Dit kunnen woorden zijn met de maximale moeilijkheidsgraad van vooraan en achteraan 3 medeklinkers zoals straat en markt. Door wekelijkse spellingslessen werken we hier naar toe.

Schrijven:

Tot aan de kerstvakantie werken de leerlingen aan hun motorische schrijfvaardigheden en de cijfers. Na de kerstvakantie werken we aan het verbonden schrift.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Laatste berichten uit groep 3

  • Op bezoek bij een eetcafé.

   Op bezoek bij een eetcafé.

   Groep 3 is op dinsdag 10 oktober op bezoek geweest bij eetcafé de Schans in Vinkeveen! Hier hebben we geholpen in de keuken, de bediening, de afwas en met het opruimen van het magazijn. Daarna hebben we met z’n allen lekker een pannenkoek gegeten. Lees verderLees verder »
  • Bedankt juf Rianne en juf Brenda en Emma!

   Bedankt juf Rianne en juf Brenda en Emma!

   Lees verderLees verder »
  • Film dansdag

   Film dansdag

   Lees verderLees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Lezen met groep 8

   Lezen met groep 8

   Vandaag in groep 3 de leerlingen van groep 8 op bezoek gehad. Zij hebben geweldig gelezen met de kinderen. Iedere groep 3 leerling op zijn of haar eigen niveau en tempo. Iedereen kreeg een top🖒 en een tip voor de volgende keer. Komende maandag- en dinsdagmiddagen zullen we deze vorm... …Lees verder »
  • De snelste zebra ter wereld

   De snelste zebra ter wereld

   Woensdag 22 februari zijn we met de groepen 3 en 4 naar een voorstelling geweest. Een boswachter vertelde over zijn dieren. Vooral de zebra. Hij kon enorm goed hardlopen en won alle wedstrijden met gemak. Voor de dieren die verloren was hij niet zo aardig, hij noemde ze losers en... …Lees verder »
  • Sinterklaas

   Sinterklaas

   Ook dit jaar heeft de Sint de Notenbalk bezocht. Vol verwachting klopte het hart van alle kinderen. Iedere groep heeft een leuke activiteit bedacht voor de Sint. Er waren dansjes, toneelstukjes, gedichten, liedjes enz.  Kortom het was weer ouderwets gezellig. Lees verderLees verder »
  • Kwik fit

   Kwik fit

   Afgelopen vrijdag zijn we naar de kwik Fit geweest. Omdat we met het thema op wielen bezig zijn had de vader van Carolijn dit bezoek geregeld. Wat hebben we veel gezien en geleerd. We hebben zelfs een auto van de onderkant kunnen bekijken. Super bedankt! Lees verderLees verder »
  • Op wielen

   Op wielen

   Het thema “Op Wielen” is al aardig op weg. De mooie kunstwerken van Tirza’s moeder staan prachtig in de klas. Vandaag, dinsdag 15 november, hebben wij geleerd hoe je een band moet plakken. Marco mocht de fiets van Nova meenemen om aan de kinderen te laten zien hoe dat gaat.... …Lees verder »
  • Harto

   Harto

   Vandaag zijn groep 3 en 4 naar Decibel geweest. Daar hebben we van de toneelvereniging Harto een preview gehad  over het toneelstuk “het eiland” van komend weekend. We hebben genoten en enkele kinderen mochten mee doen met de spelers. Zij werden zelfs geschminkt en verkleed. Lees verderLees verder »