Groep 4

Dit jaar gaan we samen veel leren. We gaan lekker veel lezen. Ons leesniveau moet nog wat omhoog, zodat we volgend jaar klaar zijn voor de zaakvakken. Met rekenen gaan we sommen tot 100 onder de knie proberen te krijgen, maar er is ook veel aandacht voor klokkijken en de tafels. Bij de spelling oefenen we de klank zuivere woorden, maar ook al lastiger problemen zoals ei/ij of au/ou. Bij taal gaan we leren hoe je goede zinnen maakt en die ook goed opschrijft.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Laatste berichten uit groep 4

  • Paaslunch groep 4

   Paaslunch groep 4

   Groep 4 had vandaag allerlei lekkers meegenomen voor de Paaslunch. Bij elkaar een enorme hoeveelheid zoetigheid en een paar gezonde snacks. Hoewel ik dacht dat het veel te veel was, is tot mijn verbazing alles schoon  opgegaan. Lees verderLees verder »
  • Bezoek kerk groep 4

   Bezoek kerk groep 4

   Groep 4 heeft vandaag een rondleiding gehad in de kerk. We hebben veel kerkelijke symbolen gezien en weten nu waar de doopvont voor dient. We zijn op het altaar geweest  en we hebben het orgel bekeken. De kerk wordt op het moment trouwens  gerenoveerd. Lees verderLees verder »
  • Catharijne convent

   Catharijne convent

   Groep 4 is vandaag naar het Catharijne Convent geweest. We hebben van Engel over feesten geleerd. We hadden opdrachten met Kerstmis, Sint Maarten, Pasen, Carnaval gedaan en uiteindelijk de verjaardag van Engel gevierd. Lees verderLees verder »
  • Kerstatelier

   Kerstatelier

   Met de hulp van leerkrachten, stagiaires, ouders, opa’s en oma’s hebben we vanmiddag weer heerlijk allerlei knutseltjes genaakt voor kerst. De kinderen konden zelf intekenen voor de activiteit die ze het liefst wilden. Je kon o.a. kiezen uit: een sneeuwpop maken van pomponnen, een kerstster binden van takken, een ster... …Lees verder »
  • Rommel- en puzzelpieten

   Rommel- en puzzelpieten

   Lieve kinderen van de Notenbalk   Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles is gemaakt En de code is gekraakt! Laat de envelop maar liggen op... …Lees verder »
  • Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Vandaag hadden de groepen 4, 5 en 6 het Sint atelier. De kinderen konden zelf intekenen welk onderdeel hun voorkeur had. Ouders, grootouders en stagiaires hielpen om het tot een succes te maken. Onderstaande foto’s geven een impressie van het geheel. Lees verderLees verder »
  • Brandweer in de klas

   Brandweer in de klas

   Vandaag kwam brandweerman Gijs in groep 4 vertellen over het werk van de brandweer. De brandweer blust niet alleen brandjes, maar natuurlijk nog veel meer. Ook heeft hij verteld wat een rookmelder is en heeft hij de kinderen gevraagd om thuis eens te praten over wat je moet doen als... …Lees verder »
  • Gruffalo

   Gruffalo

   Vandaag zijn we naar een voorstelling geweest. Hij heette de Gruffalo. De kinderen hebben enorm genoten van dit interactieve theaterstuk. Lees verderLees verder »
  • Proefjes

   Proefjes

   Vandaag heeft Amber de stagiaire van groep 4 les gegeven over proefjes. De kinderen hebben verschillende proefjes gedaan, vooral met water. Dat deden ze vol enthousiasme. Lees verderLees verder »
  • Kinderboekenweek

   Kinderboekenweek

   In het kader van de Kinderboekenweek lezen de kinderen van groep 8 het favoriete boek van kinderen van groep 4 voor. Lees verderLees verder »