Groep 5

In groep 5 gaan we verder met een aantal bekende vakken zoals taal, spelling, begrijpend lezen, schrijven en rekenen. Bij rekenen oefenen we hard met o.a. de klokken en de tafels moeten er alle tien in zitten! Voor technisch lezen hebben we een methode die ook aandacht besteed aan leesbevordering, helemaal leuk. We maken kennis met vele soorten boeken, maar bijvoorbeeld ook gedichten. Er komen veel nieuwe vakken bij in groep 5. We starten met aardrijkskunde, topografie, Engels, project en geschiedenis. Voor topografie gaat er zelfs huiswerk mee naar huis. Wat een spannend jaar. Je ziet de kinderen steeds zelfstandiger worden, op weg naar de bovenbouw.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Laatste berichten uit groep 5

  • Geit in de klas

   Vandaag, donderdag 15 maart, werd groep 5 verrast door het bezoek van een klein geitje. Deze geit woont bij Julia op de boerderij en heet Madelief. Het geitje bleef rustig bij Julia in haar armen liggen, toen ze de klas rond ging. Alle kinderen hebben het geitje geaaid. Wat een geluk... …Lees verder »
  • Bezoek Catherijneconvent groep 5

   Bezoek Catherijneconvent groep 5

   Ons bezoek aan museum het Catherijne Convent in Utrecht, op 13 maart. Groep 5 had geluk, want er reed een hele nieuwe bus! Het museum was leuk want: Roza: je mocht onderzoekjes doen, om te weten wat er wel en niet bij Kerstmis hoort; Desso: je mocht opzoeken op de... …Lees verder »
  • Gym instuif

   Gym instuif

   Op maandag 19 februari was er voor groep 5 en 6 een leuke gym instuif in sporthal de Kroon. Er waren allerlei sportactiviteiten te doen, zoals klimmen en klauteren, zwaaien, worstelen en zelfs handboogschieten, De kinderen hebben zich prima vermaakt. Lees verderLees verder »
  • Groep 5 naar het Klooster

   Groep 5 naar het Klooster

   Op woensdag 14 februari was de laatste les van Snaar, blaas, slag. Op school waren de eerste 3 lessen al geweest en de 4de les was in het Klooster. Met hulp van veel ouders kwamen we veilig in Woerden aan. De kinderen werden verdeeld in 3 groepen en ze mochten... …Lees verder »
  • Peuters op bezoek

   Peuters op bezoek

   Lees verderLees verder »
  • Kerstatelier

   Kerstatelier

   Met de hulp van leerkrachten, stagiaires, ouders, opa’s en oma’s hebben we vanmiddag weer heerlijk allerlei knutseltjes genaakt voor kerst. De kinderen konden zelf intekenen voor de activiteit die ze het liefst wilden. Je kon o.a. kiezen uit: een sneeuwpop maken van pomponnen, een kerstster binden van takken, een ster... …Lees verder »
  • Rommel- en puzzelpieten

   Rommel- en puzzelpieten

   Lieve kinderen van de Notenbalk   Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles is gemaakt En de code is gekraakt! Laat de envelop maar liggen op... …Lees verder »
  • Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Vandaag hadden de groepen 4, 5 en 6 het Sint atelier. De kinderen konden zelf intekenen welk onderdeel hun voorkeur had. Ouders, grootouders en stagiaires hielpen om het tot een succes te maken. Onderstaande foto’s geven een impressie van het geheel. Lees verderLees verder »
  • Bezoek groep 5 de kievit

   Bezoek groep 5 de kievit

   Herfst excursie naar de Kievit Op woensdag 11 oktober had groep 5 een herfst excursie op de Kievit. Na een lekkere wandeling door het dorp kwamen we aan bij de Kievit. In vier groepjes werd er onder leiding van de vrijwilligers rond gelopen op de Kievit en van alles bekeken... …Lees verder »
  • Voorlezen kinderboekenweek

   Voorlezen kinderboekenweek

   Voorlezen aan de kleuters: Op dinsdag 10 oktober ging groep 5 voorlezen aan de groep van juffrouw Sandra. Voor de eerste keer mochten ze zelf voorlezen, spannend. De kinderen hadden zich goed voorbereid. Het boek was goed gelezen. En toen was het tijd om te gaan voorlezen. Groep 5 vond... …Lees verder »