Groep 6

Tijdens dit schooljaar leren de kinderen veel als het gaat over vakken als taal, rekenen en wereldoriëntatie maar ze leren ook heel wat over zelfstandigheid en hoe je met elkaar omgaat.

Bij rekenen werken we met steeds grotere getallen; cijferend en uit het hoofd. We leren getallen onder elkaar zetten om zo grote plus-, min-, keer- en deelsommen te maken. Ook worden we steeds handiger met breuken, oppervlakte en het bepalen van tijdsduur.

Bij taal leren we steeds meer woordsoorten kennen, leren we nog beter een verhaal met een inleiding, kern en slot te schrijven. Bij lezen zijn de lessen “leesbevordering” het leukst. Daar worden we enthousiast gemaakt voor het lezen van verschillende soorten boeken.

Bij aardrijkskunde en geschiedenis richten we ons op Nederland. Nederlands steden en rivieren maar ook hoe bij ons onder de grond uitziet. Bij geschiedenis wordt het blok over Nederland in de Tweede Wereldoorlog het interessantst gevonden.

Gedurende dit schooljaar worden de kinderen steeds zelfstandiger en mondiger. Ze worden steeds meer kritische bovenbouwers die graag zelf initiatief nemen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Laatste berichten uit groep 6

  • Gym instuif

   Gym instuif

   Op maandag 19 februari was er voor groep 5 en 6 een leuke gym instuif in sporthal de Kroon. Er waren allerlei sportactiviteiten te doen, zoals klimmen en klauteren, zwaaien, worstelen en zelfs handboogschieten, De kinderen hebben zich prima vermaakt. Lees verderLees verder »
  • Pyjamadag groep 6

   Pyjamadag groep 6

   In groep 6 kan de groep punten scoren als beloningssysteem. Dit doen we op de woensdag om uit te proberen. Daarbij bepalen we samen hoeveel punten die dag gescoord moeten worden om de beloning te halen. De kinderen hadden gekozen voor een pyjamadag. Als leerkracht vond ik het een leuk... …Lees verder »
  • Kerstatelier

   Kerstatelier

   Met de hulp van leerkrachten, stagiaires, ouders, opa’s en oma’s hebben we vanmiddag weer heerlijk allerlei knutseltjes genaakt voor kerst. De kinderen konden zelf intekenen voor de activiteit die ze het liefst wilden. Je kon o.a. kiezen uit: een sneeuwpop maken van pomponnen, een kerstster binden van takken, een ster... …Lees verder »
  • Rommel- en puzzelpieten

   Rommel- en puzzelpieten

   Lieve kinderen van de Notenbalk   Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles is gemaakt En de code is gekraakt! Laat de envelop maar liggen op... …Lees verder »
  • Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Vandaag hadden de groepen 4, 5 en 6 het Sint atelier. De kinderen konden zelf intekenen welk onderdeel hun voorkeur had. Ouders, grootouders en stagiaires hielpen om het tot een succes te maken. Onderstaande foto’s geven een impressie van het geheel. Lees verderLees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Op donderdag 30 mei hebben we een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort. In de ochtend hadden we een educatief gedeelte bij de olifanten en de bavianen. We hebben geleerd dat dieren, net als mensen, verdriet kennen en afscheid nemen. Na een patatje mochten we de dierentuin verder gaan... …Lees verder »
  • Liefde, vasten en verkiezingen

   Liefde, vasten en verkiezingen

   Groep 6 heeft weer een aantal bijzondere dingen meegemaakt. Dinsdag gingen we naar het Klooster in Woerden voor een voorstelling van KUVO “Het geheim van de Liefde” door TG Locals. Het was een voorstelling met toneel en muziek. Een wetenschapper en zijn assistente en een gitarist ontdekten wat er gebeurt... …Lees verder »
  • Schoolorkest

   Schoolorkest

   Als je op de Notenbalk zit, kun je projectmatig in  het schoolorkest spelen. Zo hebben we met het Sinterklaasfeest en in de Kerstviering met veel overgave gespeeld. De kinderen oefenen thuis hun partij in, zodat we op school lekker met elkaar kunnen samenspelen. Dit jaar hebben we een orkest met... …Lees verder »
  • Bart

   Bart

   Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Bart, 18 jaar, doe mijn studie op de Marnix Academie en loop dit jaar stage op de Notenbalk. Aan het begin van het schooljaar stond ik met trillende beentjes in groep 4 voor de klas. Hierbij heeft André mij ondersteund om mijzelf verder te ontwikkelen. Na mijn leerzame... …Lees verder »